amazon ad

Thursday, November 18, 2010

House G

We were asked to help realize their dream of a large kitchen living room where they could relax, entertain friends and organize wine tasting sessions for their customers. In the past, the previous owners had already realized an extension by simply extruding the high barn, adding 10 meters, in two floors.

At our first visit we found the house difficult to inhabit. Most strikingly, virtually no relation existed to the beautiful landscape surrounding the house. All facade openings were too small, in the wrong place, or both. We proposed to invert the layout of the house, moving the offices and storage space to occupy the recent extension and the private spaces to the old barn. A large slit was cut into the barn roof to bring in light.Maxwan Architects